Nastavkom istraživanja stranice prihvatate upotrebu kolačića. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije i/ ili ne želite da imate kolačiće kada koristite stranicu, posetite deo O kolačićima.

Slažem se
Koordinator projekta HORIZON2020, dr Milena Lazić, učestvovala je na političkom događaju od značaja za razvoj budućih migracionih politika u Briselu

Koordinator projekta HORIZON2020, dr Milena Lazić, učestvovala je na političkom događaju od značaja za razvoj budućih migracionih politika u Briselu

Naučna saradnica Instituta ekonomskih nauka i lokalni koordinator projekta HumMingBird - Enhanced migration measures from a multidimensional perspective, dr Milena Lazić, realizovala je službenu posetu Briselu. Prilikom posete Briselu, dr Milena Lazić je uzela aktivno učešće u političkom događaju od visokog značaja koji je za cilj imao promociju i diseminaciju rezultata projekta među donosiocima odluka u EU, istraživačima i ostalim zainteresovanim stranama.

Događaj je započeo uvodnim govorom gospodina Huana Fernanda Lopeza Aguilara iz Evropskog parlamenta - S&D, predsedavajućeg Odbora za unutrašnje poslove. U svom uvodnom govoru, gospodin Lopez Aguilar istakao je predstojeće izazove u rešavanju zahteva za azil uz poštovanje prava osoba koje su uključene. Nakon toga su usledile četiri panel sesije u okviru kojih su istraživači i rukovodioci radnih paketa predstavili rezultate svojih istraživačkih timova, što je bilo praćeno uzbudljivom diskusijom i razmenom mišljenja među donosiocima odluka u EU, predstavnicima akademske zajednice i ostalim zainteresovanim stranama.

Događaj predstavlja prekretnicu u realizaciji projekta HumMingBird i platformu u okviru koje su donosioci odluka, istraživači i ostale zainteresovane strane imali priliku da razmene ideje i sarađuju u rešavanju kompleksnih problema migracija. Kroz eksploataciju istraživačkih rezultata i razvoj partnerskih odnosa, projekat ima za cilj da doprinese inkluzivnijim i održivijim migracionim politikama koje će koristiti kako migrantima, tako i lokalnim zajednicama.