Nastavkom istraživanja stranice prihvatate upotrebu kolačića. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije i/ ili ne želite da imate kolačiće kada koristite stranicu, posetite deo O kolačićima.

Slažem se
Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, dr Jelena Begović, posetila je IEN

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, dr Jelena Begović, posetila je IEN

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, dr Jelena Begović, posetila je u utorak, 03. aprila 2024. godine, Institut ekonomskih nauka i održala sastanak sa Upravnim odborom Instituta.

Ministarka je istakla veoma dobre naučne rezultate Instituta, naglašavajući njegov poseban značaj za državu Srbiju, ne samo u pogledu razvoja ekonomske nauke, već i u pogledu analize javnih politika i kreiranja preporuka za njihove kreatore.

Direktor Instituta, dr Jovan Zubović, naveo je da je jučerašnji susret bio prilika da istraživači Instituta čuju šta su ambicije Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, ali i da se Ministarstvo upozna sa strategijom Instituta.

Direktor je istakao da je Institut zajedno sa Ministarstvom, angažovan na obezbeđenju uslova za deponovanje primarnih podataka za istraživače, pre svega za društvene nauke. Naglasio je i kontinuiranu saradnju vezanu za analizu efekata nauke i za potencijalno ocenjivanje uspešnosti i kvaliteta rada istraživača u Srbiji.

Ministarka se susrela i sa istraživačima Instituta sa kojima je diskutovala o izazovima naučno-istraživačkog rada, te uticaju digitalizacije i savremenih tehnologija na njihovu naučnu praksu, ističući potrebu za kontinuiranim prilagođavanjem dinamičnim promenama u naučnom ekosistemu.

Više o poseti možete pročitati na sledećem linku: https://nitra.gov.rs/cir/ministarstvo/vesti/dr-begovic-u-poseti-institutu-ekonomskih-nauka