Nastavkom istraživanja stranice prihvatate upotrebu kolačića. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije i/ ili ne želite da imate kolačiće kada koristite stranicu, posetite deo O kolačićima.

Slažem se
Reshaping Work Regional Conference 2024 “Future of Work Revisited: Platform Work in the Age of AI”

Reshaping Work Regional Conference 2024 “Future of Work Revisited: Platform Work in the Age of AI”

U saradnji sa Centrom za istraživanje javnih politika i amsterdamskom inicijativom Reshaping Work, Institut ekonomskih nauka je ove godine učestvovao u organizaciji regionalne Reshaping Work konferencije pod nazivom „Future Of Work Revisited: Platform Work In The Age Of AI“.

Konferenciju su 22. maja otvorile Branka Anđelković i Tanja Jakobi, ispred Centra za istraživanje javnih politika, i direktor Instituta ekonomskih nauka, dr Jovan Zubović. Prvog dana konferencije, uvodni govor je održao profesor Mark Graham sa Oxford Internet Instituta, koji je govorio o transformativnoj moći veštačke inteligencije, ali i o milionima nisko plaćenih radnika širom sveta koji omogućavaju njen brz i efikasan rad.

Drugi dan konferencije otvoren je govorom Manuele Geleneg ispred Generalnog direktorata EU za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju. Okupljenima se obratio i Milan Dobrijević, državni sekretar u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija Vlade Republike Srbije. Istog dana održane su dve panel diskusije, četiri paralelne sesije u okviru kojih su predstavljeni istraživački radovi i šest okruglih stolova. Konferencija je zatvorena obraćanjem Annarose Pesole ispred Međunarodne organizacije rada.

Ispred Instituta ekonomskih nauka, naučni saradnik dr Valentina Vukmirović bila je član Organizacionog odbora konferencije, dok je istraživač saradnik Đina Ivanović prezentovala rad u okviru 4. paralelne sesije „Skills for the new platform era“. Istraživači Instituta aktivno su učestvovali u sesijama i diskusijama konferencije.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na linku: https://reshapingwork.net/regional/belgrade-2024/