Prezentacija radne verzije Strategije razvoja turizma grada Beograda u Svečanoj sali Starog dvora

Prezentacija radne verzije Strategije razvoja turizma grada Beograda održala se 20.11.2008. godine u Svečanoj sali Starog dvora. U ime Sekretarijata za privredu, koji je i naručilac posla, okupljene je pozdravila gospođa Stanija Višekruna - zamenik Sekretara i direktor Instituta ekonomskih nauka prof. dr Dejan Erić.

Strategiju su prezentovali prof. dr Jovan Popesku, dr Bojan Zečević korukovodioci projekta kao i gospodin Slobodan Mitrović, prostorni planer i urbanista.

nov20_ str_stari_dvor1 nov20_str_stari_dvor6

nov20_str_stari_dvor3

Strategijom su definisani strategijski pravci razvoja sa ciljem da se omogući reafirmacija turizma kao značajne i atraktivne metropole jugoistočne Evrope i metropole na Dunavu do 2018. godine. Izrada Strategije bila je neophodna kako bi se utvrdili pravci turističkog razvoja, čime bi se Beograd adekvatno pozicionirao na turističkom tržištu i postao konkurentan drugim evropskim metropoloma. Time se obezbeđuje veći priliv stranih turista, maksimalna iskorišćenost svih potencijala i obezbeđuje se nova budućnost Beograda kao nove destinacije na globalnom turističkom tržištu.

nov20_str_stari_dvor4 nov20_str_stari_dvor5
nov20_str_stari_dvor2 nov20_str_stari_dvor7