Učešće predstavnika IEN na međunarodnoj konferenciji u Opatiji

U hotelu „Ambasador“ u Opatiji 2. i 3. aprila 2009. godine održana je sedma međunarodna konferencija „Ekonomske integracije, konkurencija i saradnja“. Organizatori konferencije su Ekonomski fakultet u Rijeci, Ekonomski fakultet u Ljubljani, CEDIMES i Univerzitet u Antverpenu.

april2 opatija1 april2 opatija2

Među brojnim učesnicima na skupu su učestvovali i prof. dr Dejan Erić koji je prezentovao zajednički rad sa dr Ivanom Stošićem i mr Sašom Stefanovićem „Privatization and Restructuring Process of Serbian Economy“ i dr Srdjan Redžepagić koji je prezentovao dva rada „Attractivity of the FDI in Western Balkans: Evidence from the Central and Eastern European Countries (CEEC)“ u koautorstvu sa profesorom Univerziteta Paris 3 dr Xavier Richet i „Balkan Countries: Catching up and Their Integration in the European Financial System“ u koautortvu sa profesorima Univerziteta u Nici Anna Tykhonenko i Fabienne Bonetto. Dr Redžepagić je predsedavao sekcijom „Western Balkans: Trade, Cooperation and EU Integration Perspective“.

april2 opatija3 april2 opatija4

U toku konferencije rukovodstvo IEN je održalo više bilateralnih sastanaka.

april2 opatija5 april2 opatija6
april2 opatija7 april2 opatija8

Posebna pažnja u razgovorima je bila posvećena predstavnicima CEDIMES (Cetra za međunarodne ekonomske studije Univerziteta Sorbona u Parizu). Predstavnici IEN izrazili su spremnost da se uključe u različite aktivnosti CEDIMES i razviju dublje oblike saradnje.

april2 opatija9 april2 opatija10