Održana osnivačka skupština Udruženja finansijskih analitičara Srbije (UFAS)

ufas logo

U sali A1 IEN i BBA održano je zasedanje Osnivačke skupštine Udruženja finansijskih analitičara Srbije (UFAS). Skupštinu je otvorio inicijator prof. dr Dejan Erić koji je pozdravio sve prisutne, ukazao na osnovnu ideju i ciljeve formiranja udruženja i predložio sledeći dnevni red, koji je jednoglasno usvojen:

 

 1. Izbor predsedavajućeg Osnivačke skupštine i zapisničara
 2. Donošenje akta o osnivanju Udruženja
 3. Predstavljanje predloga Statuta, diskusija o predlogu i usvajanje Statuta Udruženja
 4. Izbor članova Upravnog odbora
 5. Izbor članova Nadzornog odbora
 6. Izbor predsednika i podpredsednika Upravnog odbora
 7. Izbor znaka (loga) Udruženja
 8. Razno.
dec9_ufas1 dec9_ufas6

Za predsednika Skupštine jednoglasno je izabran prof. Erić a za zapisničara istraživač saradnik Insituta Aleksandar Zdravković. Nakon usvajanja Akta o osnivanju i Statuta predstavili su se kandidati i pristupilo se izboru članova organa društva. Za članove upravnog odbora izabrani su:

 1. Nataša Marjanović, predsednik Upravnog odbora
 2. Siniša Krneta, podpredsednik
 3. Vladimir Pavlović
 4. Vladimir Drašković i
 5. Ivana Pavlović.

Za članove Nadzornog odbora izavrani su:

 1. dr Mališa Djukić
 2. dr Tanja Jovanić i
 3. Zoran Drobnjak.
dec9_ufas4 dec9_ufas5

Akt o osnivanju Udruženja potpisalo je 35 fizičkih lica i 2 instititucije. Puno podršku radu Udruženja pružili su Institut ekonomskih nauka i Beogradska bankarska akademija kao institucionalni članovi i domaćini Udruženja.

dec9_ufas3

Osnivanje UFAS je izazvalo pažnju regionalnih udruženja finansijskih analitičara pre svega austrijskog udruženja OVFA koji će u martovskom biltetu objaviti članak o UFAS-u. Bilten OVFA je takođe objavio članak o poseti rukovodstva EFFAS-a gospodina Giampaolo Trasi i gospodina Friedrich Mostböck, koje je prethodilo osnivanju UFAS-a, u decembarskom broju.