Delegacija IEN u radnoj poseti Poljskoj

Delagacija Instituta u sastavu dr Dejan Erić, dr Ivan Stošić i mr Saša Stefanović posetila je Politehnički Univerzitet u Čestohovi. U razgovoru sa rektorom Univerziteta prof. dr Maria Nowicka-Skowron i prof. dr Januzs Grabara, direktorom Instituta za ekonometriju i informatiku analizirani su dosadašnji rezultati međusobne saradnje, za koju je ocenjeno da je izuzetno zadovoljavajuća i u porastu.

 

Dogovoren je nastavak saradnje koji će biti konkretizovan potpisivanjem 2 sporazuma o saradnji - između Univerziteta u Čestohovi i Instituta ekonomskih nauka i Univerziteta i Beogradske bankarske akademije. Dogovorena je i poseta rektora prof. Marije Novicka-Skowron Beogradu, koja se planira za početak iduće godine.

jul15_poljska1 jul15_poljska2

U toku posete promovisana je i upravo odštampana monografija pod nazivom: "Global Crisis in the Central-Eastern European Region - Influence on Financial Systems and Small and Medium-Sized Enterprises", čiji su redaktori Janusz Grabara, Beata Skowron-Grabovska, Hasan Hanić i Dejan Erić, zajedničkog izdanja Univerziteta u Čestohovi, Beogradske bankarske akademije i Instituta ekonomskih nauka. Tom prilikom delegacija IEN je posetila i Fakultet za menadžment i Centar za izdavačku delatnost.

jul15_poljska3 jul15_poljska4
jul15_poljska5

jul15_poljska6

jul15_poljska7

jul15_poljska8

U nastavku posete Poljskoj delegacija IEN posetila je i Univerzitet u Varšavi.

jul15_poljska9 jul15_poljska10