XIV Letnja škola ekonomije

Letnja škola ekonomije je 18. jula svečano otvorena. Prof. Dejan Erić, direktor Instituta ekonomskih nauka, je otvorio Školu, i učesnike škole upoznao sa istorijatom i aktivnostima Instituta. Prof. Erić je poželeo dobrodošlicu studentima, i poželeo im da svakim danom trajanja škole postanu bogatiji zahvaljujući novim znanjima koja budu sticali, i novim poznanstvima.

Dešavanja po danima: [19. jul]    [20. jul]     [21. jul]     [22. jul]

jul119_lse2011

XIV Letnja škola ekonomije

18-22. jul 2011.
Program

 

Uvodno predavanje je održao gospodin Radovan Jelašić, direktor i predsednik Erste Bank Hungary, i bivši guverner Narodne banke Srbije. On je govorio o poukama koje se mogu naučiti iz finansijske krize u jugoistočnoj Evropi, a posebno se osvrtao na probleme sa kojima se suočava Srbija.

Drugi današnji predavač je bio gospodin John Fund, kolumnista Wall Street Journal-a. On je održao dva predavanja, od kojih se prvo bavilo principima slobodne trgovine, a drugo tajnama ekonomskog uspeha evropskih zemalja koje nisu članice Evropske unije.

Gospodin Kristian Vukojičić, zamenik direktora Sektora za nadzor nad delatnošću dobrovoljnih penzionih fondova, je održao poslednje predavanje danas. On je studente upoznao sa osnovnim pojmovima vezano za funkcionisanje privatnih penzionih fondova, i dao je prikaz njihovog poslovanja, kao i očekivanih tendencija u njihovom razvoju, u Srbiji i ostalim zemljama regiona.

jul18_lse2   jul18_lse1
jul18_lse3   jul18_lse5
jul18_lse4   jul18_lse12
jul18_lse6   jul18_lse7
jul18_lse8   jul18_lse9
jul18_lse11   jul18_lse10