Učešće na Trećoj Međunarodnoj konferenciji u Beogradu "Capitalism in transition"

Prof. dr Boža Drašković i dr Mladenka Balaban su učestvovali, na 3rd International Scientific Conference u Beogradu, pod nazivom "Capitalism in Transition", održanoj 15. juna 2012. godine.

Konferenciju je organizovala Visoka strukovna škola za preduzetništvo pod pokroviteljstvom Ministarstva za socijalna pitanja i Instituta za ekonomiku poljoprivrede. Učešće na skupu sa izlaganjem uzelo je preko 50 učesnika iz zemlje i inostranstva.

Konferencija je u središtu pažnje imala ekonomsku i socijalnu krizu Srbije i "globalnog sela" ukazujući da se zemlje nalaze na različitim stanicama, odnosno različitim fazama razvoja kapitalizma. Sve ovo nametnulo je potrebu redefinisanja pojma "savremenog kapitalizma", koja mora da uzme u obzir promenjene parametre, odnosno činjenicu da je savremena civilizacija objektivno podigla nivo kriterijuma vezanih za definisanje ekonomskog i tehnološkog razvoja, standarda života, dostojanstva sveta rada, socijalne pravde, solidarnosti, slobode ličnosti, ljudskih sloboda i prava.

jun15_dbmb1   jun15_dbmb2