Direktor Instituta predsednik žirija za dodelu nagrade "Aurea 2012"

Četvrta po redu nagrada za investiciju godine "Aurea 2012" u organizaciji "eKapije" dodeljena je 28. marta u prostorijama Aerokluba u Beogradu.

Ovogodišnji žiri bio je u sastavu:

  1. Ana Firtel, FIC (Savet stranih investitora), izvršna direktorka
  2. Dr Ljiljana Kundaković, Fond za inovacionu delatnost, direktorka
  3. Dr Dejan Erić, Institut ekonomskih nauka, direktor
  4. Marinko Ukropina, SGS Beograd, direktor
  5. Vladimir Medan, "Basler osiguranje", predsednik Upravnog odbora
  6. Oliver Orton, IFC (Svetska banka), regionalni projekt menadžer
mart28_aurea1 mart28_aurea5
mart28_aurea2 mart28_aurea3

Kriterijumi kojih se žiri pridržavao bili su 1. Inovativnost, 2. Društvena korisnost i 3. Finansijski potencijal. Pored pomenutih kriterijuma, neophodno je bilo i da je investicija realizovana tokom prethodne kalendarske godine. Selekciju nominacija za uži izbor nagrade "Aurea" sprovodi urednički tim "eKapije".

Predsednik ovogodišnjeg žirija bio je direktor Instituta prof. dr Dejan Erić. U obraćanju skupu i nagrađenima prof. Erić je istakao kako se žiri u svom radu trudio da prepozna vredan i marljiv rad, ostvarene rezultate i pre svega integritet u svakom pogledu.

mart28_aurea4

Dobitnik ovogodišnje nagrade za investiciju godine je "Vinarija Zvonko Bogdan". Nagradu za inovativnost dobila je kompanija "Strauss Adriatic" za inovativnu upotrebu otpadnog proizvoda za grejanje, a nagradu za društvenu koristnost dobila je firma "Delta" Kladovo za sistem za reciklazu otpadnih ulja. Nagrade pobednicima je uručila potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović. Dodeli priznanja prisustvovali su mnogobrojni predstavnici diplomatskog kora, poslovne zajednice i medija. Pored direktora skupu su prisustvovali i saradnici Instituta Mihajlo Đukić i Saša Milivojević.

mart28_aurea7 mart28_aurea6

Više informacija o događaju možete naći na sajtu >>>