Promocija rezultata projekta „Uspostavljanje dijaloga izmedju istraživača i donosilaca odluka radi unapređenja kvaliteta istraživanja u društvenim naukama u Srbiji"

Dana 19.6. u Medija Centru je održana promocija predloga praktične politike pod nazivom Pregled stanja, karakteristični problemi i preporuke za unapređenje istraživanja u oblasti društvenih nauka u Srbiji koji predstavlja jedan od rezultata projekta pod nazivom „Uspostavljanje dijaloga izmedju istraživača i donosilaca odluka radi unapređenja kvaliteta istraživanja u društvenim naukama u Srbiji". Projekat je koordinirao IEN iz Beograda, lokalna koordinaciona jedinica Regionalnog programa podrške istraživanjima u oblasti društvenih nauka (RRPP).

Predstavljajući rezultate RRPP u Srbiji promociju je otvorio dr. Ivan Stošić, pomoćnik direktora IEN. Nešto više o ciljevima i samom toku sprovođenja projekta „Uspostavljanje dijaloga izmedju istraživača i donosilaca odluka radi unapređenja kvaliteta istraživanja u društvenim naukama u Srbiji" rekao je Mihajlo Đukić, RRPP lokalni koordinator za Srbiju. U nastavku, konkretne rezultate istraživanja i predloge za unapređenje stanja društvenih nauka predstavili su i članovi radne grupe projekta:

  • Jovan Babić, Filozofski fakultet u Beogradu, predsednik radne grupe
  • Predrag Cvetičanin, Centar za empirijske studije kulture jugoistočne Evrope
  • Dejan Stanković, Institut za pedagoška istraživanja
  • Mirjana Rašević, Institut društvenih nauka
  • Marko Kmezić, Pravni Fakultet Univerziteta u Gracu

U nastavku je usledila živa diskusija tokom koje je diskutovano o potencijalnim mogućnostima unapređenja sprovedenog istraživanja kao i o potencijalnim problemima eventualne implementacije predloženih mera.

Policy brief

Snimak konferencije možete pogledati ovde play

 

jun19_rrpp1   jun19_rrpp2
jun19_rrpp3   jun19_rrpp4