Zvanično otvorena 17. Letnja škola ekonomija

14. jula 2014. godine u prostorijama Instituta ekonomskih nauka, zvanično je otvorena 17. Letnja škola ekonomije pod nazivom „How to Make Western Balkan Tigers? Lessons from Economic Theory and Practice?”.

Dešavanja po danima: [15. jul]    [16. jul]    [17. jul]    [18. jul]

lse2014

17. Letnja škola ekonomije

14-18. jul 2014.
Program

Školu je otvorio Prof. dr Dejan Erić, direktor Instituta ekonomskih nauka koji je pozdravio učesnike i izrazio zadovoljstvo činjenicom da škola nastavlja kontinuitet održavanja u teškoj ekonomskoj situaciji.

Nakon uvodnog govora, učesnicima su se obratili gospodin Henri Bohnet, direktor Fondacije Konrad Adenauer u Srbiji i Crnoj Gori koja je i ove godine glavni sponzor Letnje škole ekonomije, i g-din Ramunas Janusauskas, predstavnik delegacije Evropske unije u Srbiji

ljul14_lse1   ljul14_lse2
ljul14_lse3   ljul14_lse4

Prvo predavanje uvodnog dana održao je direktor IEN, prof. Dejan Erić. Prof. Erić govorio je o trendovima u procesu restrukturiranja u regionu Jugoistočne Evrope. Učesnici škole imali su priliku da sa prof. Erićem diskutuju o značaju korporativnog restrukturiranja, osnovnim problemima sa kojima se kompanije u Srbiji suočavaju kao i različitim pogledima kada je u pitanju proces restrukturiranja kompanija u državnom vlasništvu.

Popodnevno predavanje pod nazivom "Budi originalan. Primena naučnog rada u procesu kreiranja novih radnih mesta" održali su gospodin Zoran Birovljević i gospodjica Dušica Birovljević iz Nomotehničkog centra, Beograd.

ljul14_lse5   ljul14_lse6

ljul14_lse7