Održan seminar "Bankoosiguranje - nove mogućnosti za razvoj finansijskog sektora u BiH i RS"

U zajedničkoj organizaciji Udruženja ekonomista Republike Srpske - SWOT i Instituta ekonomskih nauka u Banji Vrućici u blizini Teslića 5 i 6. novembra 2010. godine održan je seminar pod nazivom "Bankoosiguranje - nove mogućnosti za razvoj finansijskog sektora u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj".

logo_swotUčesnici seminara su bili predstavnici banaka, osiguravajućih društava i drugih finansijskih institucija iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Prvoga dana polaznicima seminara su se obratili predstavnici regulatornih organa i udruženja, pre svih gospodja Božana Šljivar, direktor Agencije za osiguranje RS, mr Snježana Rudić, pomoćnik Ministra finansija RS, Mijo Mišić, izvršni sekretar Udruženja banka BiH i dr Miroslav Miškić, predsednik Udruženja osiguravajućih društva u PKRS.

nov5_bankosig1 nov5_bankosig2

Na seminaru su značajno učešće imali i predstavnici Instituta. Prof. dr Dejan Erić je drugog dana skupa održao uvodno predavanje na temu "Značaj merdžera i akvizicija (M&A) u finansijskom sektoru". Istraživač IEN dr Mladenka Balaban je održala zapaženo predavanje iz oblasti bankarskog osiguranja i ravzoja novih proizvoda. Profesor BBA dr Periša Ivanović je govorio o upravljanjima rizicima u bankama.

 Program

 

nov5_bankosig3 nov5_bankosig4
nov5_bankosig5 nov5_bankosig6

Na seminaru su govorili i predstavnici pojedinih finansijskih institucija. Posebno zapeženo je bilo predavanje gospodina Antonio Marchitelli, direktora prve Axa kompanije u Srbiji. Predstavnici IEN imali su više sastanaka sa učesnicima seminara na kojima su razmatrane mogućnosti nastavka saradnje.

nov5_bankosig7 nov5_bankosig8
nov5_bankosig9 nov5_bankosig10
nov5_bankosig11 nov5_bankosig12