Naučno-stručni skupovi

skup

 


SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF TOURISM MARKET

13-15. april 2016. godine, Stavroplo, Rusija

Međunarodni nаučni skup pod nazivom "Sustainable Development of Tourism Market“ održan je u periodu 13-15. aprila 2016. godine u Stavropolu, Rusijа na kome je IEN bio suorganizator.


 

ЕKOLOŠKA KRIZA: TEHNOGENEZA I KLIMATSKE PROMENE

21. april 2016. godine, Institut ekonomskih nauka, Beograd

Na Institutu ekonomskih nauka, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, održan je međunarodni naučni skup "Ekološka kriza: tehnogeneza i klimatske promene". Organizatori skupa bili su naučno-stručno društvo Ecologica i Institut ekonomskih nauka.


 

ODRŽIVA PRIVREDA I ŽIVOTNA SREDINA

23 april 2014. godine, Institut ekonomskih nauka, Beograd

Na Institutu ekonomskih nauka, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, održan je međunarodni naučni skup "Održiva privreda i životna sredina" na kome je prisustvovalo preko 70 učesnika, stručnjaka u domenu zaštite životne sredine, ekonomista, pravnika, inženjera, meteorologa i istraživača iz mnogih drugih naučnih oblasti.


DEINDUSTRIJALIZACIJA U SRBIJI: MOGUĆNOST REVITALIZACIJE INDUSTRIJSKOG SEKTORA

12 decembar 2013. godine, Institut ekonomskih nauka, Beograd

 

Učesnici Povodom 55 godina od osnivanja Instituta ekonomskih nauka, 12 decembra 2013. godine na Institutu je održan naučni skup pod nazivom: "Deindustrijalizacija u Srbiji, mogućnost revitalizacije industrijskog sektora" na kome su prezentirani referati o različitim aspektima krize industrijskog sektora u Srbiji. Naučni skup je organizovan u saradnji sa Friedrich Ebert Stiftung fondacijom, Savezom samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost.
   deindustrijalizacija u srbiji14

 


UTICAJ KLIMATSKIH PROMENA NA ŽIVOTNU SREDINU I PRIVREDU

22 april 2013. godine, Institut ekonomskih nauka, Beograd

 

april22_ecolog.jpg

Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u IEN održan je međunarodni naučni skup: "Uticaj klimatskih promena na životnu sredinu i privredu". Skup je otvorila prof. dr Larisa Jovanović, predsednica društva Ecologica. U uvodnom delu skupa, pozdravni govor održali su prof. dr Dejan Erić, direktor IEN, prof. dr Radoje Zečević, rektor ALFA Univerziteta, prof. dr Časlav Lačnjevac predsednik SITS, i predsednik Srpske akademije inovacionih nauka, gospodin Petar Baron Rajačić.

 


EKONOMSKI ASPEKTI TROŠKOVA I KORISTI POLITIKE ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE U SRBIJI

30. maj 2012. godine, Institut ekonomskih nauka, Beograd

 

ns_manja

U Institutu ekonomskih nauka, 30. maja je održan naučni skup na temu "Ekonomski aspekti troškova i koristi politike zaštite životne sredine u Srbiji". Za skup je bilo prijavljeno 18 referata, a na samoj raspravi je prezentirano 12 referata čiji autori su 16 naučnih radnika.

 

 


KRAJ PRIVATIZACIJE, POSLEDICE PO EKONOMSKI RAZVOJ I NEZAPOSLENOST U SRBIJI

4. februar 2010. godine, Institut ekonomskih nauka, Beograd

 

ns10_krajprivatizacije

U zajedničkoj organizaciji Instituta ekonomskih nauka i Saveza samostalnih sindikata Srbije 4. februara 2010. godine održan je naučni skup: "Kraj privatizacije, posledice po ekonomski razvoj i nezaposlenost u Srbiji". Na skupu su učestvovali predstavnici Vlade Republike Srbije, državnih organa nadležnih za oblast privatizacije, predstavnici poslodavaca i sindikata, privrednici, profesori fakulteta, naučni i javni radnici.

 

kraj privatizacije10


TRŽIŠNE STRUKTURE I ZAŠTITA KONKURENCIJE - ISKUSTVA ZEMALJA U TRANZICIJI

16. maj 2008. godine, Institut ekonomskih nauka, Beograd

 

ns_maj1608Kao jedna od manifestacija u povodu proslave jubileja 50 godina postojanja, IEN je u saradnji sa BBA 16. maja 2008. godine organizovao medjunordni naučni skup pod nazivom „Tržišne strukture i zaštita konkurencije – iskustva zemalja u tranziciji".

Naučni skup posvećen aktuelnoj temi tržišnih struktura i zaštite konkurencije okupio je naučne radnike i profesore vodećih instituta i fakulteta u zemlji i inostranstvu. Radovi prezentirani na skupu objavljeni su u zborniku. Zbornik sadrži 21 rad 32 autora.

trz_strukture_zastita_konk08


ns08_jun12


TRŽIŠТE BANKARSKIH PROIZVODA I USLUGA U SRBIJI

12. juni 2008. godine, BBA i IEN, Beograd

 

trziste_bankarskih_proizvoda_usluga08