Nastavkom istraživanja stranice prihvatate upotrebu kolačića. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije i/ ili ne želite da imate kolačiće kada koristite stranicu, posetite deo O kolačićima.

Slažem se
Uspešno održana XIV Međunarodna naučna konferencija 2022

Uspešno održana XIV Međunarodna naučna konferencija 2022

XIV Međunarodna naučna konferencija "European Economies after COVID-19: Challenges and Implications for the Macroeconomic Policy" održana je u hibridnom formatu - u prostorijama Instituta ekonomskih nauka i online, 27. i 28. oktobra 2022. godine.

Tokom dva konferencijska dana Institut ekonomskih nauka ugostio je 2 eminentna keynote govornika sa prestižnih evropskih univerziteta, 4 iskusna moderatora koji su vodili i podsticali diskusiju među učesnicima sesija, preko 30 istraživača iz 10 evropskih i azijskih zemalja koji su predstavili svoje proširene apstrakte i razmenili ideje o primenjenim makroekonomskim temama, te preko 70 učesnika iz akademskog i privrednog sektora koji su konferenciju ispratili kako uživo, tako i online.

Konferencija je organizovana uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a organizatori pomenutog naučnog skupa su pored Instituta ekonomskih nauka u Beogradu bili i: Ekonomski institut u Skoplju - Univerzitet "Sv. Kiril i Metodij", Ekonomski fakultet u Podgorici - Univerzitet Crne Gore, Ekonomski institut u Sarajevu, Institut za razvoj i međunarodne odnose u Zagrebu i Institut za ekonomska istraživanja u Ljubljani.

Prezentovani prošireni apstrakti objavljeni su u konferencijskoj Knjizi apstrakata, a autori istih pozvani su da svoje naučne radove publikuju u međunarodnoj monografiji ili naučnom časopisu Instituta ekonomskih nauka "Journal Economic Analysis: Applied Research in Emerging Markets".

Uspešno održana XIV međunarodna naučna konferencija 2022