Nastavkom istraživanja stranice prihvatate upotrebu kolačića. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije i/ ili ne želite da imate kolačiće kada koristite stranicu, posetite deo O kolačićima.

Slažem se
Dr Milena Lazić učestvovala je na međunarodnoj konferenciji u Briselu

Dr Milena Lazić učestvovala je na međunarodnoj konferenciji u Briselu

Naučna saradnica Instituta ekonomskih nauka i lokalni koordinator projekta HumMingBird - Enhanced migration measures from a multidimensional perspective, dr Milena Lazić, realizovala je službenu posetu Briselu i tom prilikom uzela učešće u radu dvodnevne konferencije 'Future of Migration to Europe'. Konferencija je organizovana zajedničkim naporima tri HORIZON2020 projekta – HumMingBird, FUME i QuantMig.

Konferencija 'Future of Migration to Europe' doživela je veliki uspeh i privukla je raznoliku publiku, uključujući kreatore evropskih politika, akademike i istraživače. Okrugli sto održan drugog dana konferencije u Evropskom parlamentu bio je posebno zanimljiv. Tom prilikom, učesnici su izneli svoja mišljenja i uvide u pogledu izazova i mogućnosti u vezi sa migracijama u Evropi.

Uvidi i diskusija podeljeni tokom događaja nedvosmisleno će doprineti postojećim naporima ka stvaranju inkluzivnije i održivije budućnosti za sve.