Nastavkom istraživanja stranice prihvatate upotrebu kolačića. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije i/ ili ne želite da imate kolačiće kada koristite stranicu, posetite deo O kolačićima.

Slažem se
Istraživači Đina Ivanović i Marija Antonijević u studijskoj poseti Ekonomskom fakultetu u Zagrebu (EFZG)

Istraživači Đina Ivanović i Marija Antonijević u studijskoj poseti Ekonomskom fakultetu u Zagrebu (EFZG)

Istraživači Đina Ivanović i Marija Antonijević posetile su Ekonomski fakultet u Zagrebu u periodu 16.10.2023. do 20.10.2023. godine.

Primarni cilj njihove posete bila je diskusija sa istaknutom profesorkom Mirjanom Pejić Bah, koja je prema Scopus-u svrstana u prvih 2% najcitiranijih istraživača širom sveta. Diskusija je obuhvatila širok spektar naučnih tema, sa posebnim fokusom na sledeće ključne oblasti:

  • Publikacije u visoko uticajnim časopisima: Istraživanje strategija i najboljih praksi za objavljivanje istraživačkih radova u prestižnim naučnim časopisima.
  • Međunarodni projekti: Sticanje znanja i veština za pisanje projektnih prijava i uvid u tekuće projekte i inicijative na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.
  • Buduće saradnje: Poseta je ’otvorila’ put za buduće saradnje, uključujući zajedničke naučne radove, aktivno učešće na akademskim konferencijama i mnogo više.

Osim veoma korisnih razgovora sa profesorkom Mirjanom Pejić Bah, Đina i Marija su imale privilegiju da učestvuju u razgovorima sa drugim istaknutim profesorima EFZG-a. Profesori Ljubica Milanović Glavan, Ilko Vrankić i Danijela Ferjanić Hodak srdačno su ih dočekali i podelili svoje stručno znanje o brojnim naučnim temama. Značajan dodatak njihovoj studijskoj poseti bila je prilika, zahvaljujući profesorki Mirjani Pejić Bah, da učestvuju u specijalizovanoj radionici naučnog izdavaštva. Ova radionica bila je organizovana povodom 10. godišnjice osnivanja i objavljivanja prvog Impact Factor (IF) izdanja poznatog međunarodnog naučnog časopisa Journal of Sustainable Development of Energy, Water, and Environment Systems (JSDEWES).