Nastavkom istraživanja stranice prihvatate upotrebu kolačića. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije i/ ili ne želite da imate kolačiće kada koristite stranicu, posetite deo O kolačićima.

Slažem se
Istraživačica Emilija Cvetković u studijskoj poseti Lajbnic institutu za studije Istočne i Jugoistočne Evrope u Regenzburgu

Istraživačica Emilija Cvetković u studijskoj poseti Lajbnic institutu za studije Istočne i Jugoistočne Evrope u Regenzburgu

Istraživač saradnik Instituta ekonomskih nauka Emilija Cvetković posetila je Lajbnic institut za studije Istočne i Jugoistočne Evrope (The Leibniz Institute for East and Southeast European Studies - IOS) u Regenzburgu. Ovaj boravak realizovan je od 8. do 18. oktobra 2023. godine po osnovu internog poziva za studijska putovanja u okviru programa transformacije IEN.

Na sastanku sa direktorom IOS, dr Ulfom Brunbauerom, Emilija je imala prilike da se upozna sa organizacionom strukturom i radom IOS-a, dok je otvoren prostor za unapređenje saradnje između IEN i IOS i u narednom periodu. Tokom trajanja posete, uspostavljena je saradnja sa mladim istraživačima IOS. Takođe, Emilija je imala priliku da istražuje u bogatoj biblioteci IOS, kao i da prati godišnju konferenciju IOS na temu (Re-)Ordering Eastern Europe. Na kraju posete, u okviru formata SNAKLAB, koji je deo projekta A small but fertile field: Strengthening Southeast European Studies in Regensburg (seeFField), Emilija je održala predavanje na temu Yugoslav-American Joint Ventures: The case study of “Ei-Honeywell“.