Nastavkom istraživanja stranice prihvatate upotrebu kolačića. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije i/ ili ne želite da imate kolačiće kada koristite stranicu, posetite deo O kolačićima.

Slažem se
ДИ-МАРK пројекат представљен на скупу поводом 3. децембра - Међународног дана особа са инвалидитетом

ДИ-МАРK пројекат представљен на скупу поводом 3. децембра - Међународног дана особа са инвалидитетом

Удружење за особе са инвалидитетом, Београд (УОСИ) организовало је трибину „Подршка запошљавању и едукацији особа са инвалидитетом“ поводом 3. децембра међународног дана особа са инвалидитетом, а скуп је одржан у Градској општини Звездара. Циљ скупа био је да се представе програми за подршку и едукацију за особе са инвалидитетом у Србији. На трибини су учествовали представници: Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Секретаријата за социјалну заштиту Београда, Националне службе за запошљавање, Градске општине Звездара и удружења особа са инвалидитетом и Института економских наука.

Организатор скупа - УОСИ је партнер Института економских наука на реализацији инклузивног научног пројекта под називом „Оснаживање особа са физичким инвалидитетом за рад на даљину кроз унапређење дигиталних маркетинг компетенција“ („Digital Marketing Capacity Building - Empowering Persons with Physical Disabilities for Remote Work“краће ДИ-МАРK).

Испред Института економских наука скупу су присуствовале: Ивана Домазет, Аида Ханић и Валентина Вукмировић.

Ивана Домазет, као један од уводничара скупа, презентовала је ДИ-МАРK пројекат којим у периоду 2023-2025. година руководи Институт, уз подршку Европске комисије и Европског социјалног фонда. Указала је да је пројекат фокусиран на имплементацију дигиталних технологија у функцији унапређења инклузије, односно на унапређење дигиталних маркетинг компетенција особа са физичким инвалидитетом за рад на даљину (ремоте work), али и на креирање едукативних програма који могу бити применљиви за унапређење дигиталних маркетинг компетенција и других рањивих група становништва.

Аида Ханић и Валентина Вукмировић учествовале су у расправи на тему едукације особа са инвалидитетом и указале на значај започетог ДИ-МАРK пројекта, чији ће резултати допринети већој инклузији особа са физичким инвалидитетом у пословно окружење. Посебно су истакле значај едукације и креирање едукативних програма из области дигиталног маркетинга, који ће значајно унапредити вештине особа са инвалидитетом и учинити их конкурентнијим на тржишту рада у дигиталном окружењу.