Nastavkom istraživanja stranice prihvatate upotrebu kolačića. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije i/ ili ne želite da imate kolačiće kada koristite stranicu, posetite deo O kolačićima.

Slažem se
Прослава 65. годишњице

Прослава 65. годишњице

У просторијама Института економских наука, 4. децембра 2023. године, обележено је 65 година рада наше научне институције. Као и сваке године, нашим истраживачима су додељене јубиларне награде за 5, 10 и 20 година рада као и награде за најбољег младог истраживача, годишња награда „Томислав Поповић“ која се додељује за изврсност у раду и награда „Бранко Хорват“ за животно дело. Овогодишњи добитници су Бобан Недељковић, као најбољи млади истраживач, Ивана Домазет за изврсност у раду и Весна Пејовић за животно дело.

Наш први директор и кандидат за Нобелову награду за економију, проф. Бранко Хорват је давне 1968. године поводом обележавања прве деценије рада наше институције рекао: „Прелиставајући извјештаје из протеклих година и прекапајући по сјећањима, постао сам свјестан да хисторијат овог нашег Института личи више на хисторијат једне борбене јединице него једне научне установе... И због тога у једном реалистичком хисторијском осврту тој борби треба дати одређено мјесто.”

Поносни на јубилеј, али истовремено свесни одговорности за очување постигнутог и остваривање амбициозних циљева постављених Стратегијом'25 и Планом трансформације Института економских наука, чврсто верујемо и следимо оно што су наши оснивачи имали на уму када су започињали историју нашег Института - да се спознајом, учењем и сазнањем, целокупно друштво мења и то на боље.

Са захвалношћу према свим запосленима, сарадницима и подршци коју је добио током 65 година постојања, Институт економских наука гледа у будућност са оптимизмом јер остварени резултати потврђују да смо препознати као научноистраживачка институција од поверења која је стекла високу репутацију у региону Југоисточне Европе.