Nastavkom istraživanja stranice prihvatate upotrebu kolačića. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije i/ ili ne želite da imate kolačiće kada koristite stranicu, posetite deo O kolačićima.

Slažem se
Uspešno predstavljeni rezultati projekta „Evaluacija uticaja i kvaliteta programa obuka u javnoj upravi“

Uspešno predstavljeni rezultati projekta „Evaluacija uticaja i kvaliteta programa obuka u javnoj upravi“

U saradnji sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu (NAJU), u utorak, 12. decembra 2023. godine, održan je okrugli sto na temu „Pravci razvoja istraživačke delatnosti NAJU“. Okrugli sto su obraćanjima otvorili prof. dr Dejan Miletić, v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu, Nataša Dimitrijević, programska menadžerka UNDP i dr Jovan Zubović, direktor Instituta ekonomskih nauka.

Dr Dijana Štrbac, rukovodilac projekta „Evaluacija uticaja i kvaliteta programa obuka u javnoj upravi“, predstavila je sprovedene istraživačke aktivnosti, rezultate projekta i preporuke za unapređenje sistema stručnog usavršavanja u javnoj upravi. U okviru projekta je razvijena metodologija za merenje uticaja i kvaliteta realizovanih obuka i sprovedena je eksterna evaluacija uticaja obuka koje su realizovane u toku 2022. godine. Rezultati projekta sumirani su u Izveštaju o eksternoj evaluaciji uticaja i kvalitetu programa obuka u javnoj upravi.

Učesnici okruglog stola, pored predstavnika Nacionalne akademije za javnu upravu i Instituta ekonomskih nauka, bili su predstavnici Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta političkih nauka i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Okrugli sto je pružio priliku učesnicima da sugerišu strateške pravce budućeg razvoja Istraživačkog centra NAJU kroz predlaganje aktivnosti, modela saradnje i planova za naredni period.

Okrugli sto je organizovan u okviru projekta „Obuka za državnu službu za 21. vek u Republici Srbiji“ koji realizuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) uz učešće Nacionalne akademije za javnu upravu i Instituta ekonomskih nauka.