Nastavkom istraživanja stranice prihvatate upotrebu kolačića. Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije i/ ili ne želite da imate kolačiće kada koristite stranicu, posetite deo O kolačićima.

Slažem se
rukovodstvo

Rukovodstvo

Jovan Zubović (1970) je naučni savetnik i direktor Instituta ekonomskih nauka od 2015. godine. Aktivan je u istraživanju u oblasti ekonomike zdravlja, pre svega ekonomike duvana, kao i doprinosa kreiranju relevantnih javnih politika. Trenutno je angažovan kao rukovodilac projekta “Unapređenje politike oporezivanja duvanskih proizvoda” finansiranog od strane Bloomberg fondacije. Ostala polja istraživanja uključuju ekonomiju rada i ekonomiku poljoprivrede.

Član je komisije za sticanje naučnih zvanja Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, kao i potpredsednik Zajednice instituta Srbije za društvene i humanističke nauke.

jovan.zubovic@ien.bg.ac.rs

Slavica Stevanović (1977) je viši naučni saradnik i pomoćnik direktora za finansije Instituta ekonomskih nauka.

Naučna istraživanja usmerava na ekonomiju životne sredine, korporativno upravljanje, korporativno izveštavanje i analizu novčanih tokova. Učestvovala je u realizaciji makro projekata i projekata u oblasti finansijskog menadžmenta i ekonomije životne sredine. Rukovodila je naučnim projektom u oblasti ekonomije životne sredine. Jedan je od urednika godišnje stručne publikacije „Nacionalna mreža srednjih preduzeća u Republici Srbiji”, čiji je izdavač Institut ekonomskih nauka.

slavica.stevanovic@ien.bg.ac.rs